haberspot.com.tr

Sağlıklı ve leziz sofralar: Mayıs ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? – Son Dakika Yaşam->Gurme Haberleri

Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek, hem sağlığımız hem de bütçemiz açısından büyük önem taşır. Özellikle bahar aylarında doğa canlanırken, sofralarımız da renklenir. Mayıs ayı, meyve

Haber Spot
2 Dk Okundu

Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek, hem sağlığımız hem de bütçemiz açısından büyük önem taşır. Özellikle bahar aylarında doğa canlanırken, sofralarımız da renklenir. Mayıs ayı, meyve ve sebze çeşitliliğinin arttığı, tezgahların tazelikle dolduğu bereketli bir dönemdir. İşte, Mayıs ayı meyve ve sebzeleri…

Mayıs Ayı Sebzeleri

Mayıs ayı, özellikle yeşil sebzelerin zirvede olduğu bir dönemdir. Tazeliğiyle dikkat çeken sebzeler hem sindirimi kolaylaştırır hem de bağışıklığı destekler.

1. Ispanak

Vitamin ve mineral deposu olan ıspanak, demir açısından zengindir. Çorba, börek ya da kavurma olarak tüketilebilir.

2. Semizotu

Omega-3 yağ asitleri içerir. Salatalarda çiğ olarak kullanılabilir veya yoğurtla harika bir meze yapılabilir.

3. Enginar

Karaciğeri temizleyici özelliği ile bilinir. Zeytinyağlısı sofraların vazgeçilmezidir.

4. Taze Bakla

Lif oranı yüksek, doyurucu ve sindirim dostudur. Zeytinyağlı, yoğurtlu ya da yumurtalı olarak pişirilebilir.

5. Bezelye

Protein bakımından zengin bir sebzedir. Ana yemeklerde ya da garnitür olarak tüketilir.

6. Kuşkonmaz

Antioksidan kaynağı olan kuşkonmaz, haşlanarak ya da ızgarada hazırlanabilir.

7. Taze Soğan & Taze Sarımsak

Salatalara lezzet katan bu sebzeler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Mayıs Ayı Meyveleri

Yavaş yavaş yaz meyvelerinin habercisi olan Mayıs ayı, tazeliğiyle dikkat çeken çeşitli meyveleri beraberinde getirir.

1. Çilek

C vitamini açısından zengindir. Tatlılarda, salatalarda ya da sade olarak tüketilebilir.

2. Erik

Antioksidan özelliği ile sindirimi kolaylaştırır. Mayhoş lezzetiyle hem çiğ hem de komposto olarak tüketilebilir.

3. Yenidünya (Malta Eriği)

Bağışıklığı güçlendirir, A vitamini bakımından zengindir.

4. i

Kan yapıcı özelliği ile bilinir. Beyaz ve kara dut olarak iki çeşidi de Mayıs ayında olgunlaşmaya başlar.

5. Kiraz

Mayıs sonuna doğru tezgâhlarda yer almaya başlar. Ödem atıcı özelliğiyle bilinir.

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

İstanbul’da 7 saatlik su kesintisi: İşte etkilenecek ilçeler – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul'da vana yenileme çalışması nedeniyle Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallelerine bu…

Haber Spot Haber Spot

Ticaret Bakanlığı harekete geçti Uçucu gazla doldurulan balonlara takip – Son Dakika Haberleri CNN Türk

KAYNAKCNN TürkKimi zaman bir çocuğun elinde. Kimi zaman doğum günü kutlamaları ya…

Haber Spot Haber Spot

Nigel Hayes-Davis’ten Jasikevicius sözleri: ‘Çok değişik bir sevgi dili var!’

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2025 19:25Fenerbahçe Beko'nun ABD'li yıldızı Nigel Hayes-Davis, medya…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Çiftlik Bank davası 3 Şubat’a ertelendi

Türkiye Kupası finali öncesi Alanzinho, maçın favorisini açıkladı ve şampiyonluğun şifresini verdi: ‘Trabzonspor’un kazanma şansını arttırıyor!’

Mustafa Sandal’dan Seda Bakan’a ‘Devlet büyüğü’ yanıtı! – Son Dakika Yaşam Haberleri