haberspot.com.tr

Pilava yeni bir bakış: Jollof Rice tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Afrika mutfağı, zengin lezzetleri ve standartlarıyla dünya gastronomisine ilham olmaya devam ediyor. Baharatların başrolde olduğu, bereketli ve yetiştirici yemekler, kıtanın her köşesinde farklı bir hikaye

Haber Spot
2 Dk Okundu

Afrika mutfağı, zengin lezzetleri ve standartlarıyla dünya gastronomisine ilham olmaya devam ediyor. Baharatların başrolde olduğu, bereketli ve yetiştirici yemekler, kıtanın her köşesinde farklı bir hikaye anlatılıyor. İşte, Jollof Rice tarifi…

Pilava yeni bir bakış: Jollof Rice tarifi
Abone Ol

google-haberler


Yayınlanma:
16.11.2024 – 17:41


Afrika mutfağı denince akla ilk gelen yemeklerden biri olan Jollof Rice, özellikle Batı Afrika’da büyük bir popülerliğe sahip. Domates, biber, soğan ve baharatlarla zenginleştirilmiş bu pilav, yanında tavuk, et veya balıkla servis yapılarak tam bir şölen yemeği haline geliyor. İşte, Jollof Pirinç tarifi…

JOLLOF PİRİNÇ TARİFİ

Malzemeler

  • 2 su bardağı uzun taneli pirinç
  • 1 soğan, doğranmış
  • 1 biber, doğranmış
  • 2 domates, rendelenmiş veya doğranmış
  • 3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tercihe bağlı: kızarmış tavuk veya et

Yapılışı:

  1. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanı ve biberi ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar soteleyin.
  2. Domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Domatesler iyice pişene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Domates salçasını, toz biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
  4. Pirinci ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  5. Tavuk suyunu veya suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Eğer kullanacaksanız kızarmış tavuk veya eti üzerine yerleştirin.
  7. Pilavı karıştırmadan, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha pişirin, böylece tüm lezzetler iyice karışsın.
  8. Pilavı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Sacha Boey’u yıkan haber! Bayern Münih yönetiminden transfer kararı

Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2025 16:54Almanya Bundesliga devi Bayern Münih’te forma giyen…

Haber Spot Haber Spot

Girit usulü acılı peynir ezmesi: Tirokafteri tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Girit mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan Firskaferiyoğun peynir aroması ve acı…

Haber Spot Haber Spot

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tıp Bayramı’nı kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hekimlerimizle birlikte tüm sağlık…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Mardin’de restore edilen 400 yıllık Süryani Çarşısı açıldı

Beşiktaş, Maccabi’yi Macaristan’da ağırlıyor! Bronckhorst 11’ini belirledi

İlaç yok, zam beklentisi var! Eczaneler birçok ilacı temin edemiyor