Meksika mutfağı, baharatları ve yoğun aromalarıyla ünlüdür. Sopa Azteca, yani tortilla çorbası, acı biber, domates ve çıtır tortilla parçalarıyla hazırlanan lezzetli ve doyurucu bir başlangıçtır.

Abbone tamamen ton

Yayınlanma:
03.02.2025 – 18:27
Dünyanın en çeşitli mutfaklarından birine sahip olan Meksika, genelde taco gibi lezzetlerle tanınır. Ancak, bu mutfak Sopa Azteca gibi enfes lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. İşte, Aztek Çorba Tarifi …
Tarikik Aztek Çorbası
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 4 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı acı biber tozu (veya chipotle biberi)
- 1 litre tavuk suyu
- 2 adet mısır tortilla (şeritler halinde kesilmiş ve kızartılmış)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 adet avokado (dilimlenmiş, servis için)
- Yarım su bardağı rendelenmiş peynir (tercihen queso fresco veya kaşar peyniri)
- 1 adet misket limonu (servis için kesilmiş)
Yapılışı:
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.
- Domatesleri ekleyip iyice pişirin, ardından acı biber tozu, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tavuk suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın ve 10 dakika pişirin.
- Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin ve tekrar tencereye alın.
- Servis kaselerine çorbayı koyun, üzerine kızarmış tortilla şeritleri, dilimlenmiş avokado ve rendelenmiş peynir ekleyin.
- Yanında misket limonu dilimiyle sıcak servis yapın.
Bunlarıda Beğenebilirsiniz
Sign Up For Daily Newsletter
Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
[mc4wp_form]
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.