haberspot.com.tr

Meksika mutfağının ‘acı’ tatlısı: Biberli çikolatalı mousse tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Meksika mutfağı, baharatları ve tatlıları ustaca harmanlamasıyla ünlüdür. İşte tam da bu özelliği yansıtan bir tatlı: Biberli Çikolata Mousse! Kulağa ilginç gelse de, hafif acı

Haber Spot
2 Dk Okundu

Meksika mutfağı, baharatları ve tatlıları ustaca harmanlamasıyla ünlüdür. İşte tam da bu özelliği yansıtan bir tatlı: Biberli Çikolata Mousse! Kulağa ilginç gelse de, hafif acı ve baharatlı bir dokunuşla tatlı sevenleri kendine hayran bırakan bu tarif, çikolatanın yoğun aroması ile Meksika biberinin benzersiz birleşimini sunuyor.

Meksika mutfağının 'acı' tatlısı: Biberli çikolatalı mousse tarifi
Abbone tamamen ton

Google-News


Yayınlanma:
06.02.2025 – 20:45


Çikolata, birçok tatlının ana malzemesi olarak kullanılsa da, Meksika mutfağı bu lezzeti farklı bir boyuta taşıyor! Biberli Çikolata Mousse, tatlı ile baharatın uyumunu en iyi şekilde yansıtan tariflerden biri. İlk lokmada yoğun bir çikolata tadı alırken, ardından gelen hafif acılık damağınızda şaşırtıcı bir tat bırakıyor. Meksikalılar için çikolata sadece bir tatlı değil, aynı zamanda baharatlarla zenginleştirilen bir lezzet unsuru.

BİBERLİ ÇİKOLATALI MOUSSE TARİFİ

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 200 gram bitter çikolata (%70 kakao oranı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı bal veya toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı Meksika acı biberi (veya toz kırmızı biber)
  • Yarım çaydanlık vanilin
  • 250 ml soğuk krema
  • Bir tutam tuz

Yapılış

  1. Çikolatayı küçük parçalara bölün ve tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.
  2. Çikolata tamamen eridikten sonra tarçın, acı biber ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Ocaktan alıp hafif soğuması için bir kenara bırakın.
  4. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve balı (veya şekeri) mikserle açık renk alana kadar çırpın.
  5. Eritilmiş çikolatayı yavaş yavaş ekleyerek karışıma yedirin.
  6. Soğuk kremayı mikserle katılaşana kadar çırpın.
  7. Hazırladığınız çikolatalı karışıma spatula yardımıyla yavaş yavaş ekleyin ve köpüksü bir kıvam almasını sağlayın.
  8. Karışımı küçük cam kaselere veya bardaklara dökün.
  9. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  10. Üzerini rendelenmiş çikolata, kakao, acı biber taneleri veya çırpılmış krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Göztepe, Gaziantep FK engelini tek golle geçti!

Süper Lig'de üst üste Fenerbahçe ve Alanyaspor'a yenilen Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda…

Haber Spot Haber Spot

Survivor’da eleme adayı kim oldu? 6 Şubat’ta kim eleme adayı oldu? – Son Dakika Yaşam Haberleri

Survivor All Star'da dokunulmazlık mücadelesi kaldığı yerden devam ediyor. Dokunulmazlık mücadelesinin ardından…

Haber Spot Haber Spot

Meteorolojiden Marmara için fırtına uyarısı

KAYNAKAAMeteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 7 Şubat'ta sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde fırtına…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

7 kişiyi öldürerek dehşet saçmıştı: Bahtiyar Aladağ’ın öldürdüğü eşi, oğlu ve kayınvalidesi toprağa verildi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında Simon Banza ve Edin Visca’ya güveniyor

Teknik direktör adayları arasındaydı: Niko Kovac’tan Beşiktaş kararı! – Son Dakika Spor Haberleri