haberspot.com.tr

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi: Tam kıvamında ve uzun süre dayanan çilek reçeli nasıl yapılır? – Son Dakika Gurme Haberleri

Mevsimin en güzel çilekleriyle hazırlanan çilek reçeli, kahvaltı sofralarının renkli ve tatlı kahramanı. Ancak reçel yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri ya fazla akışkan ya

Haber Spot
2 Dk Okundu

Mevsimin en güzel çilekleriyle hazırlanan çilek reçeli, kahvaltı sofralarının renkli ve tatlı kahramanı. Ancak reçel yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri ya fazla akışkan ya da fazla katı kıvam olması… İşte tam ayarında kıvamıyla, uzun süre tazeliğini koruyan bir çilek reçeli tarifi.

MALZEMELER

(2 orta boy kavanoz için)

1 kg taze çilek

800 gr toz şeker

Yarım limonun suyu

(İsteğe bağlı) 1-2 adet karanfil veya 1 çubuk vanilya

ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?

Çilekleri saplarından ayıklayın ve güzelce yıkayın. Büyük olanları ikiye veya dörde bölebilirsiniz. Süzülmeye bırakın.

Derin bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde malzemeleri dizin. Üzerini kapatıp bir gece (yaklaşık 8-10 saat) buzdolabında bekletin. Bu işlem çileklerin suyunu salmasını sağlar.

Ertesi gün tencereyi ocağa alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra üzerinde biriken köpükleri alın. İsteğe bağlı olarak bu aşamada karanfil veya vanilya çubuğu ekleyebilirsiniz.

Reçelin kıvamı yaklaşık 35-40 dakika içinde oturur. Tam kıvamını anlamak için bir tabağa birkaç damla reçel damlatın. Hafifçe eğdiğinizde yavaş akıyorsa olmuş demektir.

Pişmeye yakın yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Limon hem reçelin şekerlenmesini önler hem rengini korur.

Reçel sıcakken steril kavanozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde soğuyana kadar bekletin. Serin ve güneş görmeyen yerde 6-8 ay tazeliğini korur.

PÜF NOKTALARI

Çilekleri çok fazla karıştırmayın, dağılabilir.

Kıvamı yakalamak için son 10 dakikada ocağın başından ayrılmayın.

İsterseniz daha aromatik bir reçel için 1 portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.

Kavanozların steril olması, reçelin uzun süre dayanabilmesi için çok önemlidir.

NE ZAMAN SERVİS EDİLİR?

Sıcak tereyağlı ekmek üzerine sürün, yoğurt veya kreplerle deneyin, tatlı tariflerine ara katman olarak ekleyin. Yaz boyunca kahvaltılarınızı taze çileğin en yoğun aromasıyla süsleyin!

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

CHP’li Günaydın’dan AKP’ye ’17-25 Aralık’ hatırlatması: ‘Hiçbir soruşturma yapılmadı, bunları unuttuk mu sanıyorsunuz?’ – Son Dakika Siyaset Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda partilerin grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.…

Haber Spot Haber Spot

Tatlım Tatlım filminin konusu ne? Tatlım Tatlım filminin oyuncuları kim? – Son Dakika TV Rehberi Haberleri

Tatlım Tatlım filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan üstleniyor. Peki, Tatlım Tatlım…

Haber Spot Haber Spot

Eyüpspor, Dorukhan Toköz’e veda etti! – Son Dakika Spor Haberleri

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor, eski milli futbolcu Dorukhan Toköz ile yollarını…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Beşiktaş’tan Gaoussou Diarra açıklaması: “Tamamen asılsızdır”

BİM aktüel indirimleri 19-20 Kasım 2024: BİM markette bu haftaya özel yeni indirimli ürünler listesi yayımlandı

Arda’dan 1088 göndermesi yapan Szoboszlai’ye olay cevap! ‘Çeneni kapatman için 6 gol yetmiyor mu?’