haberspot.com.tr

İftara çabucak hazırlayabileceğiniz pratik lezzet: Sebze graten tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Fırında sebze graten, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça tercih edilen bir yemektir. Renkli sebzelerin beşamel sos ve rendelenmiş kaşarla buluştuğu bu tarif,

Haber Spot
2 Dk Okundu

Fırında sebze graten, hem sağlıklı hem de doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça tercih edilen bir yemektir. Renkli sebzelerin beşamel sos ve rendelenmiş kaşarla buluştuğu bu tarif, özellikle sebze sevmeyenlere bile sebzeyi sevdirecek türden! Et yemeklerinin yanında harika bir yardımcı yemek olarak sunulabileceği gibi, tek başına ana öğün olarak da tüketilebilir. Peki, iftara çabucak hazırlayabileceğiniz bu pratik lezzet nasıl yapılır? işte, nefis sebze graten tarifi…

SEBZE GRATEN TARİFİ

Malzemeler

Sebzeler için:

2 adet kabak

2 adet havuç

1 adet patates

1 adet kırmızı kapya biber

1 su bardağı haşlanmış brokoli

1 su bardağı haşlanmış karnabahar

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

1/4 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

SEBZE GRATEN YAPILIŞI

Kabak, havuç ve patatesi halka halka doğrayın.

Kapya biberi jülyen doğrayın.

Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara ayırıp hafifçe haşlayın.

Tüm sebzeleri geniş bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpin.

Karıştırarak sebzelerin iyice yağlanmasını sağlayın.

Orta boy bir tencerede tereyağını eritin.

Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Yavaş yavaş sütü ilave ederken sürekli karıştırın ki topaklanma olmasın.

Sos kıvam alınca tuzu ve isteğe bağlı olarak muskat rendesini ekleyip ocaktan alın.

Fırın kabının tabanına sebzeleri kat kat dizin.

Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve sebzelerin her yerine yayılmasını sağlayın.

En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Olaylar Ve Görüşler yazdı : Duygudaşlık siyaseti ve liderlik – Ertuğrul Kılıç

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talihsiz bir şekilde ölümü, siyaset dünyasında…

Haber Spot Haber Spot

Özlem Yüzak yazdı : İran’a saldırı hazırlığı mı? Neden?

Daha sular durulmadan Ortadoğu yeniden karıştırılmaya çalışılıyor. İsrail’in, İran’ın nükleer tesislerine yönelik…

Haber Spot Haber Spot

Olaylar Ve Görüşler yazdı : Adil yargılanma ve gizli tanık – Av. Kemal Akkurt

“Gizli tanık” konusu, ilk kez 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren Ceza …

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Galatasaray’dan Osimhen açıklaması: ‘Sözleri, gideceği anlamına gelmiyor! Kalmasını istiyoruz’

Kartlı ödemelerde market ve AVM’ler listenin başında

Bakanlık bayram öncesi harekete geçti: Et ve su sıkı markajda!