haberspot.com.tr

Ege’nin az bilinen lezzeti: Şevketi Bostan tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Ege mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Şevketi Bostan, hem hafifliği hem de şifalı yapısıyla öne çıkıyor. Genellikle bahar aylarında toplanan bu yabani ot, kuzu

Haber Spot
1 Dk Okundu

Ege mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Şevketi Bostan, hem hafifliği hem de şifalı yapısıyla öne çıkıyor. Genellikle bahar aylarında toplanan bu yabani ot, kuzu etiyle birleştiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor.

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 kilogram şevketi bostan (ayıklanmış ve doğranmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Önce kuzu etini tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  2. Etler suyunu salıp çekince ince doğranmış soğanı ekleyin ve birlikte soteleyin.
  3. Şevketi bostanı ilave edin ve 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kasede unu, limon suyunu ve sıcak suyu karıştırarak tencereye ekleyin.
  5. Tuzunu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
  6. Yemeğiniz yumuşacık olup suyunu çekince servise hazır.
Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Türkiyede anne ölüm oranı tarihi düşüşte

Türkiye Ulusal Anne Ölümleri Çalışması’ndan elde edilen sonuçlar, anne ölüm oranında büyük…

Haber Spot Haber Spot

Karşıyaka’nın önü karanlık! – Futbol Haberleri

DHAOluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2025 16:20Kongrede aday çıkmayınca son 1 yıl içinde…

Haber Spot Haber Spot

Günlük Burç Yorumları: 22 Haziran Pazar Koç Burcu Yorumu

Günlük Burç Yorumları: 22 Haziran Pazar Koç Burcu Yorumu

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Fintech Sektöründe Başarı Proaktif Yaklaşımdan Geçiyor

Bayern Münih, Stuttgart deplasmanında, Gençlerbirliği ve Monaco evinde favori! Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları…

Acun Ilıcalı Fenerbahçe’den ayrılık sürecini açıkladı! Ali Koç itirafı