haberspot.com.tr

Anadolu’dan sofralara gelen efsane lezzet: Bulgur kapama tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Hem ekonomik hem doyurucu olan bulgur kapama, Türk mutfağının en sevilen yöresel yemeklerinden biri. Sebze, et ve bulgurun aynı tencerede buluştuğu bu nefis tarif, sofralara

Haber Spot
2 Dk Okundu

Hem ekonomik hem doyurucu olan bulgur kapama, Türk mutfağının en sevilen yöresel yemeklerinden biri. Sebze, et ve bulgurun aynı tencerede buluştuğu bu nefis tarif, sofralara geleneksel bir lezzet şöleni sunuyor.

Anadolu'dan sofralara gelen efsane lezzet: Bulgur kapama tarifi
Abbone tamamen ton

Google-News


Yayınlanma:
15.04.2025 – 12:29


Anadolu’nun bereketli topraklarından sofralara uzanan bulgur kapama, geçmişten günümüze uzanan sade ama zengin bir lezzet. Etli ya da etsiz olarak yapılabilen bu geleneksel yemek, tek tencerede pişmesiyle pratikliğini de konuşturuyor.

BULGUR KAPAMA TARİFİ

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 300 gram kuşbaşı dana eti (isteğe göre tavuk da olabilir)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı salça)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • İsteğe göre birkaç diş sarımsak veya kekik

Yapılış

  1. Eti soteleyin: Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Soğan ve biberleri ekleyin: Küp doğranmış soğanı ve ardından doğranmış biberleri ekleyin. Orta ateşte birkaç dakika kavurun.
  3. Domates ve baharatlar: Kabukları soyulup doğranmış domatesleri veya salçayı ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre kekik-sarımsak ilave edin.
  4. Bulguru katın: Yıkanmış ve süzülmüş bulguru tencereye alın. Tüm malzemelerle birlikte 3-4 dakika kadar kavurun.
  5. Suyunu ekleyin: Sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyip bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  6. Demlendirin ve servis edin: Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine bir kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirin. Ardından karıştırmadan servis edin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Sadece 2025’in ilk 3.5 ayında 19 çocuk, iş cinayetine kurban gitti: Ekmek peşinde ölüm – Son Dakika Türkiye Haberleri

İş cinayetleri ve çocuk işçi ölümleri Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. İşçi Sağlığı ve…

Haber Spot Haber Spot

Koruma kararları korumaya yetmiyor: ‘Hem hukuki hem idari bir çöküş’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye'de beş günde en az iki kadın uzaklaştırma kararı olmasına karşın katledilirken…

Haber Spot Haber Spot

Melet Irmağı’ndan örnek alındı – Son Dakika Çevre Haberleri

Ordu'daki Melet Irmağı’nın maden atıklarıyla kirlendiği iddiaları üzerine, Ordu Valiliği açıklama yaptı.…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Suç örgütlerine ‘Hücre’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var! – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye’nin en zenginlerinden… Murat Ülker soyadını neden değiştirdiğini açıkladı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Bakan Fidan: Ukrayna’da barışa katkıda bulunmak için her türlü rolü oynamaya hazırız