haberspot.com.tr

Konya’nın olmazsa olmazı: Mevlana böreği tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

ContentsMALZEMELERYAPILIŞI Konya mutfağızengin lezzetleriyle Türkiye’nin en özel mutfak kültürlerinden biridir. Bu mutfağın en sevilen tatlarından biri de Mevlana Böreğidir. İç harcında hem kıyma hem de

Haber Spot
2 Dk Okundu

Konya mutfağızengin lezzetleriyle Türkiye’nin en özel mutfak kültürlerinden biridir. Bu mutfağın en sevilen tatlarından biri de Mevlana Böreğidir. İç harcında hem kıyma hem de peynir kullanılan bu eşsiz börek, çıtır çıtır hamuru ve benzersiz lezzetiyle Konya sofralarının vazgeçilmezidir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes Mevlana Böreği tarifi!

MALZEMELER

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu

YAPILIŞI

Hamurun Hazırlanışı:

Unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın.

İçine tuz, sirke, sıvı yağ ve kontrollü şekilde suyu ekleyerek yoğurun.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru üzerini örterek 30 dakika kadar dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanışı:

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.

Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

İç harç soğuyunca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek karıştırın.

Böreğin Şekillendirilmesi:

Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın.

Her bezeyi ince bir yufka olacak şekilde açın.

Açtığınız yufkaların üzerine sıvı yağ sürüp üst üste koyarak biraz bekletin.

Yufkayı ortadan ikiye kesin, kıymalı harcı serpiştirerek rulo şeklinde sarın.

Ruloyu kendi etrafında kıvırarak spiral şekilde sarın.

Pişirme:

Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.

Servis:

Fırından çıkan Mevlana Böreği’ni 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis yapın.

Yanında ayran ya da çay ile Konya mutfağının eşsiz lezzetini deneyimleyin.

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Orkun Kökçü ile Bruno Lage arasında gergin anlar! – Son Dakika Spor Haberleri

Benfica forması giyen Orkun Kökçü, dikkat çeken bir harekete imza attı.Milli futbolcu,…

Haber Spot Haber Spot

Toplumun yüzde 81’i aynı fikirde: ‘Siyasetteki gerginlik azaltılmalı’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye’de son üç ayda hız kazanan siyasi gerilim, yalnızca siyaset sahnesini değil,…

Haber Spot Haber Spot

T.C. İSTANBUL 1. ÇOCUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN İLAN

T.C. İSTANBUL 1. ÇOCUK MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDANİlanDOSYA NO: 2023/288 BunlarKarar Hayır: 2023/407Hırsızlık…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Son dakika depremler! Deprem mi oldu? 7 Mart 2025 nerede, ne zaman deprem oldu? – Son Dakika Türkiye Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarımsal hasılada Avrupa’da lideriz

Osimhen’in maskesinin sebebi Skriniar – Son Dakika Spor Haberleri