haberspot.com.tr

Lezzeti fırında katlanan tarif: Fırında kıymalı makarna tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

ContentsMALZEMELERYAPILIŞIPÜF NOKTALARI Bol kıymalı sosu, peynirle birleşen çıtır üst katmanı ve içi yumuşacık pişmiş makarnasıyla özellikle çocukların ve kalabalık aile sofralarının gözdesi olacak bu makarna

Haber Spot
2 Dk Okundu

Bol kıymalı sosu, peynirle birleşen çıtır üst katmanı ve içi yumuşacık pişmiş makarnasıyla özellikle çocukların ve kalabalık aile sofralarının gözdesi olacak bu makarna tarifi, bir kez denedikten sonra defalarca yapmak isteyeceğiniz türden… İşte enfes tarif!

MALZEMELER

(4-6 kişilik)

Makarnası için:

1 paket makarna (tercihen burgu veya kalın spagetti)

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı harç için:

300 gram kıyma

1 adet orta boy soğan (doğranmış)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet rendelenmiş domates (veya 1 çay bardağı domates püresi)

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Tuz, karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Büyük bir tencerede su kaynatın, tuz ve sıvı yağ ekleyin. Makarnayı hafif diri kalacak şekilde (al dente) haşlayın, süzün ve bir kenarda bekletin.

Tavada sıvı yağla soğanları soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve baharatları ekleyin, 8-10 dakika kısık ateşte pişirin.

Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Kıvam alıp koyulaşınca tuz, karabiber ve isterseniz muskat ekleyin.

Haşlanmış makarnayı büyük bir kaba alın, üzerine kıymalı harcı dökün ve güzelce karıştırın. Fırın kabına alın. Üzerine beşamel sosu yayın, en üste rendelenmiş kaşar serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

PÜF NOKTALARI

Makarnayı fazla haşlamayın; fırında da pişeceği için dağılmaması için diri bırakın.

Beşamel sosu akışkan kıvamda bırakmak, makarnanın fırında kurumasını önler.

Daha lezzetli olması için kıymalı harca minik doğranmış kapya biber veya mantar da ekleyebilirsiniz.

Üstü daha çıtır sevenler için fırından çıkmadan son 5 dakikada ızgara ayarı açılabilir.

Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Kayseri’de çamaşır ipi hayat kurtardı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde 1. kattaki evlerinin balkonundan dengesini kaybederek yere düşen yaşlı…

Haber Spot Haber Spot

Ateşkes kararı sonrası ilginç hamle: İsrail, İran Merkez Bankasını terör örgütü ilan etti

İran-İsrail savaşında 12 gün sonra gelen ateşkes kararı sonrası İsrail'den ilginç bir…

Haber Spot Haber Spot

Dortmund, Fluminense, Inter… Üçü De Kazanıp Gruptan Çıkar! İşte Misli’de Günün En Çok Oynanan Maçları

Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2025 12:34İddaa programı içerisinde yer alan günün en…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Galatasaray’da rüzgar terse döndü! Erden Timur’un ayrılığı ve istifa sesleri | Victor Osimhen transferi ve inanılmaz geri dönüş…

Galatasaray’ı Avrupa’da saf dışı bırakan tablo: 22 gol

Sergen Yalçın’ın acı günü! Kardeşi Gürsoy Yalçın hayatını kaybetti