haberspot.com.tr

Ege’nin az bilinen lezzeti: Şevketi Bostan tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Ege mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Şevketi Bostan, hem hafifliği hem de şifalı yapısıyla öne çıkıyor. Genellikle bahar aylarında toplanan bu yabani ot, kuzu

Haber Spot
1 Dk Okundu

Ege mutfağının en özel yemeklerinden biri olan Şevketi Bostan, hem hafifliği hem de şifalı yapısıyla öne çıkıyor. Genellikle bahar aylarında toplanan bu yabani ot, kuzu etiyle birleştiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor.

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 kilogram şevketi bostan (ayıklanmış ve doğranmış)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Önce kuzu etini tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurun.
  2. Etler suyunu salıp çekince ince doğranmış soğanı ekleyin ve birlikte soteleyin.
  3. Şevketi bostanı ilave edin ve 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kasede unu, limon suyunu ve sıcak suyu karıştırarak tencereye ekleyin.
  5. Tuzunu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.
  6. Yemeğiniz yumuşacık olup suyunu çekince servise hazır.
Bu Makaleyi Paylaşın
Yorum bırakın

Bunlara da Göz Atabilirsiniz.

Bakan Bak’tan A Milli Kadın Voleybol Takımı’na tebrik!

Voleybol Milletler Ligi'nde A Milli Kadın Voleybol Takımı, Güney Kore'yi 3-0 yendi…

Haber Spot Haber Spot

Aile Saadeti dizisinin konusu ne? Aile Saadeti dizisinin oyuncuları kim? – Son Dakika TV Rehberi Haberleri

atv ekranlarının eni dizisi Aile Saadeti yeni bölümü ile ekranlara geldi. Aile…

Haber Spot Haber Spot

Trabzonspor transferi KAP’a bildirdi | İşte Wagner Pina’nın maliyeti

Trabzonspor yeni transferi Wagner Pina ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Bordo-mavili…

Haber Spot Haber Spot
Abone Olanlar Okuyor

Marmara Denizi için müsilaj uyarısı!

İsmail Kartal’a sürpriz teklif! Perspolis devreye girdi

ABD ile AB arasında kriz derinleşiyor: Ticaret savaşına hazırız