Portekiz mutfağı denince genelde bacalhau (tuzlu morina balığı) ve deniz mahsulleri akla gelir. Ama ülkenin iç bölgelerinde çok daha farklı ve özgün lezzetler bulunur. Alentejo bölgesine özgü Açorda à Alentejana da bunlardan biri. Basit malzemelerle yapılan bu sarımsaklı ve kişnişli ekmek çorbası, Portekiz’in köy mutfağını en güzel şekilde temsil ediyor.
Alentejo tarikik
Malzemeler:
- 4 dilim bayat ekmek (tercihen köy ekmeği, kabukları çıkarılmış)
- 4 diş sarımsak
- 1 demet taze kişniş
- 4 adet yumurta
- 1 litre sıcak tavuk veya sebze suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Sarımsağı hazırlayın: Sarımsakları havanda az tuzla dövün. İnce doğranmış kişnişle birlikte karıştırın.
- Zeytinyağıyla karıştırın: Sarımsak ve kişniş karışımını geniş bir kaseye alın, üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Ekmekleri hazırlayın: Bayat ekmek dilimlerini iri parçalar halinde koparın.
- Çorba tabanını oluşturun: Sıcak tavuk veya sebze suyunu yavaşça sarımsaklı karışıma ekleyin. Sonra ekmek parçalarını ilave edin ve karıştırın.
- Yumurtaları haşlayın: Ayrı bir tencerede yumurtaları kaynar suda poşe (veya kayısı kıvamında haşlanmış) olarak pişirin.
- Servis: Çorbayı kaselere paylaştırın, her bir kasenin üzerine bir yumurta yerleştirin. Dilerseniz üzerine sirke damlatabilirsiniz. Sıcak servis yapın.
Bunlarıda Beğenebilirsiniz
Sign Up For Daily Newsletter
Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
[mc4wp_form]
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.