Contents
Pratik tarif arayanlar için nefis bir önerimiz var: Kıymalı ekmek kebabı! Ne fırın gerektiriyor ne de saatlerce uğraşmak… Sadece birkaç malzeme ve 15 dakikada sofralarınızı ziyafete dönüştürecek bu tarif, özellikle kalan ekmekleri değerlendirmek isteyenlerin gözdesi olacak.
MALZEMELER
- 2 adet bayat ekmek (doğranmış)
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıvı yağ veya tereyağı
- İsteğe bağlı: maydanoz, biber
YAPILIŞI
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanları kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Salça ve doğranmış domatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Baharatlarla tatlandırın.
Doğranmış bayat ekmekleri tavaya alın, kıymalı harçla iyice karıştırın.
Dilerseniz üzerini kaşar rendesiyle süsleyip birkaç dakika kapağını kapatın.
Bunlarıda Beğenebilirsiniz
Sign Up For Daily Newsletter
Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
[mc4wp_form]
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.